loading...
کاردانی فناوری اطلاعات جهاددانشگاهی
تبلیغات سایت

پیغام مدیر سایت
Www.Tak3Da.Com

» آدرس های سایت«

WWW.ariait.rozblog.com

WWW.ariait.rozfa.com

WWW.ariait.r98.ir

WWW.ariait.rzb.com

admin بازدید : 400 شنبه 02 اردیبهشت 1391 نظرات (0)

دوستانی که تمایل دارند مطالب جدید سایت را از طریق sms دریافت کنند نام و نام خانوادگی خود را به شماره 09377852520 ارسال کنند.

شماره خط سامانه : 3000880089

admin بازدید : 2114 چهارشنبه 13 اردیبهشت 1391 نظرات (0)

رمان ایرانی و عاشقانه سفر عشق | مریم قلعه گل نام جزوه : زندگينامه  سعدی شیرازی

رمان ایرانی و عاشقانه سفر عشق | مریم قلعه گل نویسنده : تیم آریا آی تی

رمان ایرانی و عاشقانه سفر عشق | مریم قلعه گل حجم جزوه : 20.9 کیلوبایت

رمان ایرانی و عاشقانه سفر عشق | مریم قلعه گل تعداد صفحات : 23


توضیحات :

        شيوه سخن و فصاحت متلالا سعدي اين راي را موجه و قابل قبول ميكرد : سعدي غزلسراست با طبيعي ترين و بشري ترين احساس ، سروكار دارد . با سر انگشت جادوگر خود تارهاي قلب ما را به نوا در مي آورد و اين كار را بدون تكلف انجام ميدهد  . بسهولت نوازنده زبردستي كه با سيمهاي تار بازي ميكند و از آن نفمه هاي موزون ميريزد ، سعدي كلمات را بهم جوش داده و جمله هاي مترنم مي آفزايند .سعدي جنبه هاي مختلف دارد : هم نثر و هم نظمي از خود باقي گذاشته است كه معيار اصالت زبان فارسي امروز بشمار ميرود ،‌ هم قصيده سراست و هم غزلهاي آبدار سروده ، هم موعظه كرده و هم به مطايبه پرداخته ، هم در اخلاق سخن رانده و هم در سياست و اجتماع ، هم از تصوف و عرفان دم زده است ، و هم مانند متشرع زاهدي از ظواهر ديانت .خلاصه در بسياري از نواحي عقلي و روحي و اجتماعي وارد شده است ، بطوريكه مظهر خردمندي قرار گرفته و قريب هفت قرن است كه جمله ها ، مصراعها و ادبيات وي مانند امثال سايره دهان به دهان مي گردد و گفته هاي وي چكيده حكمت بشمار مي رود .

همه سرمايه سعدي سخن شيرين بود            وين از او ماند سدانم كه چه با او برود

admin بازدید : 685 چهارشنبه 13 اردیبهشت 1391 نظرات (0)

رمان ایرانی و عاشقانه سفر عشق | مریم قلعه گل نام جزوه : زندگی نامه رودکی

رمان ایرانی و عاشقانه سفر عشق | مریم قلعه گل نویسنده : تیم آریا آی تی

رمان ایرانی و عاشقانه سفر عشق | مریم قلعه گل حجم جزوه : 11.7 کیلوبایت

رمان ایرانی و عاشقانه سفر عشق | مریم قلعه گل تعداد صفحات : 12


توضیحات :

ابوعبدا... جعفربن‌ محمد رودكي‌ بزرگترين‌ شاعر و سخنور ايراني‌ است‌ كه‌ به‌ پدر شعر فارسي‌ شهرت‌ يافته‌ است‌. وي‌ در اواسط قرن‌ سوم‌ هجري‌ در قريه‌ بنج‌ رودك‌ از توابع‌ سمرقند به‌ دنيا آمد. ابوعبدا... در كودكي‌ قرآن‌ را حفظ نمود و با لحني‌ دلنشين‌ ابيات‌ آن‌ را مي‌خواند; وي‌ در دوران‌ نوجواني‌به‌ شعر و شاعري‌ و سرايش‌ اشعار نغز و دلكش‌ روي‌ آورد و چون‌ نواختن‌ چنگ‌ و بربط را فرا گرفت‌ اشعار خود را با صداي‌ بسيار رسا و زيبا مي‌خواند و آن‌ را با نواي‌ چنگ‌ و بربط در مي‌آميخت‌ به‌ گونه‌اي‌ كه‌ هرگاه‌ آوازي‌ را به‌ همراه‌ بربط سر مي‌داد مردم‌ بي‌اختيار به‌ گرد او جمع‌ مي‌شدند و از اشعار افسونگر او لذت‌ مي‌بردند.

رودكي‌ بزودي‌ شهره‌ عالم‌ و آدم‌ شد و هنوز نوجواني‌ نورسته‌ بيش‌ نبود كه‌ شهرت‌ و آوازه‌ اين‌ شاعر و خواننده‌ رؤيايي‌ به‌ دربار شاهان‌ ساماني‌ رسيد. امير نصر بن‌ احمد ساماني‌ كه‌ توصيف‌ رودكي‌ را شنيده‌ بود او را به‌ دربار خود فراخواند و اشعار رودكي‌ در وي‌ چنان‌ اثر كرد كه‌ شاعر را نزد خود نگاه‌ داشت‌. سخن‌ سراي‌ بزرگ‌ ايران‌ در دربار شاهان‌ ساماني‌ به‌ مقام‌ بالايي‌ دست‌ يافت‌ و سرآمد زمانه‌ خود گشت‌. وي‌ در طول‌ زندگي‌ مورد احترام‌ و ستايش‌ اميرنصر ساماني‌ و وزراي‌ دانشمند او ابوالفضل‌ بلعمي‌ و ابوعبدا... جيهاني بود و اين‌ بزرگان‌ بارها صله‌هاي‌ فراواني‌ به‌ او بخشيدند. وی اسماعیلی بود و نصر نیز نخستین امیری بود که این مذهب را پذیرفت و به‌مبلغین اسماعیلی اجازه داد تا در قلمروش آزادانه مذهب خود را تبلیغ کنند. پس از خلع نصر سامانی، عده‌ای در پی آزار و اذیت رودکی و سایر اسماعیلیان برآمدند، رودکی از دربار طرد شد و در فقر درگذشت.

admin بازدید : 6953 چهارشنبه 13 اردیبهشت 1391 نظرات (0)

رمان ایرانی و عاشقانه سفر عشق | مریم قلعه گل نام جزوه : درباره  پروین اعتصامی

رمان ایرانی و عاشقانه سفر عشق | مریم قلعه گل نویسنده : تیم آریا آی تی

رمان ایرانی و عاشقانه سفر عشق | مریم قلعه گل حجم جزوه : 48.2 کیلوبایت

رمان ایرانی و عاشقانه سفر عشق | مریم قلعه گل تعداد صفحات : 30


توضیحات :

پروين در روز 25 اسفند سال 1285 هجري شمسي به دنيا آمده است.

پدر پروين، مرحوم يوسف اعتصامي(اعتصام‌الملك) و مادر او خانم اختر اعتصامی است كه در تاريخ 26 ارديبهشت سال 1352 هجري شمسي در تهران بدرود حيات گفت و در مقبره خانوادگي در قم به خاك سپرده شد.

پروين در كودكي با خانواده خود به تهران آمد و در اين شهر زير نظر پدر انديشمندش مقدمات علوم و زبان عربي و فارسي و ادبيات اين دو زبان را فرا گرفت و سرانجام عمركوتاه خود را در همين شهر به پايان رسانيد.

به شرحي كه گفته شد پدر در تربيت و تعليم دختر خويش سعي وافر نمود و حتي او را از ابتداي نوجواني در جلسات مذاكرات و مباحث ادبي و علمي شركت مي‌داد. از لحاظ خصوصيات اخلاقي نزديكان پروين نقل كرده‌اند كه او كم سخن مي‌گفت و بيشتر فكر مي‌كرد و داراي نظم فكري خاص خود بود از ((صاحب آن همه گفتار)) جز اين نيز نمي‌توان انتظار داشت و بايد انصاف داد كه سراينده اينچنين اشعاري نغز و دلنشين كه قريب به تمام ابيات آن با رعايت كليه قواعد ادبي و شعري و عروض و قافيه و در عين حال پر محتوا و با بياني شيوا سروده شده نياز به تفكر و تعلم و درون‌نگري دارد.

1- پيرامون آشنايي با زندگي مرحوم يوسف اعتصامي به شرح حال آن مرحوم در فصل اول همين كتاب مراجعه شود.

2- به روايت آقاي محمد ديهيم در كتاب مجموعه گلها يا تذكره بانوان شاعره ايران، نام مادر پروين خانم شوري دختر عبدالحسين‌خان مقدم‌الدوله بوده كه خود از شاعران برجسته به شمار مي‌رفته است.

admin بازدید : 1140 چهارشنبه 13 اردیبهشت 1391 نظرات (0)

رمان ایرانی و عاشقانه سفر عشق | مریم قلعه گل نام جزوه : مجموعه چندین مقاله درباره خیام نیشابوری

رمان ایرانی و عاشقانه سفر عشق | مریم قلعه گل نویسنده : تیم آریا آی تی

رمان ایرانی و عاشقانه سفر عشق | مریم قلعه گل حجم جزوه : 56.9 کیلوبایت

رمان ایرانی و عاشقانه سفر عشق | مریم قلعه گل تعداد صفحات : 11


توضیحات :

حکیم عمر خیام (خیامی) در سال 439 هجری (1048 میلادی) در شهر نیشابور و در زمانی به دنیا آمد که ترکان سلجوقیان بر خراسان، ناحیه ای وسیع در شرق ایران، تسلط داشتند. وی در زادگاه خویش به آموختن علم پرداخت و نزد عالمان و استادان برجسته آن شهر از جمله امام موفق نیشابوری علوم زمانه خویش را فراگرفت و چنانکه گفته اند بسیار جوان بود که در فلسفه و ریاضیات تبحر یافت.
خیام در سال 461 هجری به قصد سمرقند، نیشابور را ترک کرد و در آنجا تحت حمایت ابوطاهر عبدالرحمن بن احمد , قاضی القضات سمرقند اثربرجسته خودرادر جبر تألیف کرد. خیام سپس به اصفهان رفت و مدت 18 سال در آنجا اقامت گزید و با حمایت ملک شاه سلجوقی و وزیرش نظام الملک، به همراه جمعی از دانشمندان و ریاضیدانان معروف زمانه خود، در رصد خانه ای که به دستور ملکشاه تأسیس شده بود، به انجام تحقیقات نجومی پرداخت. حاصل این تحقیقات اصلاح تقویم رایج در آن زمان و تنظیم تقویم جلالی (لقب سلطان ملکشاه سلجوقی) بود. در تقویم جلالی، سال شمسی تقریباً برابر با 365 روز و 5 ساعت و 48 دقیقه و 45 ثانیه است. سال دوازده ماه دارد 6 ماه نخست هر ماه 31 روز و 5 ماه بعد هر ماه 30 روز و ماه آخر 29 روز است هر چهارسال، یکسال را کبیسه می خوانند که ماه آخر آن 30 روز است و آن سال 366 روز است هر چهار سال، یکسال را کبیسه می خوانند که ماه آخر آن 30 روز است و آن سال 366 روز می شود در تقویم جلالی هر پنج هزار سال یک روز اختلاف زمان وجود دارد در صورتیکه در تقویم گریگوری هر ده هزار سال سه روز اشتباه دارد.

admin بازدید : 1915 چهارشنبه 13 اردیبهشت 1391 نظرات (1)

رمان ایرانی و عاشقانه سفر عشق | مریم قلعه گل نام جزوه : زندگينامه  خاقانی

رمان ایرانی و عاشقانه سفر عشق | مریم قلعه گل نویسنده : تیم آریا آی تی

رمان ایرانی و عاشقانه سفر عشق | مریم قلعه گل حجم جزوه : 16.7 کیلوبایت

رمان ایرانی و عاشقانه سفر عشق | مریم قلعه گل تعداد صفحات : 7


توضیحات :

حسان العجم خاقاني شرواني نخست حقايقي تخلص مي كرد. پدرش درودگر و مادرش كنيزكي رومي بود كه اسلام آورد . عمش كافي الدين عمر بن عثمان مردي طبيب و فيلسوف بود و خاقاني از وي و پسرش و حيدالدين عثمان علوم ادبي و حكمي را فرا گرفت و چندي هم در خدمت ابوالعلاء گنجوي شاعر تلمذ كرد و دختر وي را بزني خواست و بياري استاد بخدمت خاقان اكبر فخرالدين منوچهر شروانشاه در آمد و لقب خاقاني گرفت و بعد از آن پادشاه در خدمت پسرش خاقان كبير اخستان بود. دوبار سفر حج كرد و يكبار در حدود سال 569 هجري ( = 1173 ميلادي ) بحبس افتاد. در 571 هجري (= 175ميلادي )‌فرزندش بدرود حيات گفت و بعد از آن مصائب ديگر بر اوروي نمود چندانكه ميل بعزلت كرد و در اواخر عمردر تبريز بسر برد و در همان شعر بسال 595 هجري (=1198 ميلادي )‌در گذشت و در مقبره الشعراي محله سرخاب مدفون شد. وي غير از ديوان بزرگي از قصائد و مقطعات و غزلها و ترانها ، يك مصنوي بنام تحفه العراقين دارد كه در باز گشت از سفر اول حج ببحرهزج مسدس اخرب مقبوض محذوف يا (مقصور ) ساخت.

admin بازدید : 597 چهارشنبه 13 اردیبهشت 1391 نظرات (1)

رمان ایرانی و عاشقانه سفر عشق | مریم قلعه گل نام جزوه : ادبیات

رمان ایرانی و عاشقانه سفر عشق | مریم قلعه گل نویسنده : تیم آریا آی تی

رمان ایرانی و عاشقانه سفر عشق | مریم قلعه گل حجم جزوه : 51.3 کیلوبایت

رمان ایرانی و عاشقانه سفر عشق | مریم قلعه گل تعداد صفحات :40

وضیحات:

در شمارة نوروز 1324 مجلة سخن داستاني به چاپ رسيد كه تولد نويسنده‌اي ديگر را نويد مي‌داد، نويسنده‌اي كه همچون چوبك با تأثير از هدايت شروع كرد اما خيلي زود در پي يافتن استقلال هنري برآمد و پاره‌اي از «ايراني» ترين داستان‌ها را پديد آورد. داستان « زيارت » نام داشت و جوان 22 ساله‌اي به نام جلال آل احمد (1348-1302) آن را نوشته بود. آل احمد موفق شده بود با شوري مذهبي شرحي دقيق و دروني از يك سفر زيارتي به دست دهد. جنبة مذهبي داستان آنقدر قوي است كه توصيفها را نيز در برگرفته است: خورشيد كه با قرص قرمز رنگ خود كم‌كم فرو مي‌نشست در نظرم پرچم خونين عزيزان زهرا مي‌نمود كه اندك اندك سرنگون مي‌شد.

admin بازدید : 636 چهارشنبه 13 اردیبهشت 1391 نظرات (0)

رمان ایرانی و عاشقانه سفر عشق | مریم قلعه گل نام جزوه : زندگينامه  بابا طاهر عريان همداني

رمان ایرانی و عاشقانه سفر عشق | مریم قلعه گل نویسنده : تیم آریا آی تی

رمان ایرانی و عاشقانه سفر عشق | مریم قلعه گل حجم جزوه : 12.7 کیلوبایت

رمان ایرانی و عاشقانه سفر عشق | مریم قلعه گل تعداد صفحات : 9

توضیحات :

بابا طاهر عريان همداني يكي از شاعران اواسط قرن 5 هجري قمري است كه ولادت او اواخر قرن 4 مي باشد. درباره زندگاني اين شاعر عارف اطلاعات دقيقي در دست نيست.تنها روايتها و داستانهايي از مقام علمي و عرفاني اين شاعر وجود دارد و گفته اند كه به اين دليل به او عريان مي گفتند چون از علايق دنيا دست كشيده بود و گفته شده كه او معاصر با پادشاهي طغرل بيك سلجوقي بوده و اين پادشاه ملاقاتهايي با بابا طاهر داشته است.

با دقت كردن در رباعيات او مي توان به برخي از احوال او پي برد.به عنوان مثال او در اين رباعي فرموده است: "نصيحت بشنو از پور فريدون كه شعله از تنور سرد نايو"، متوجه مي شويم كه نام پدر او فريدون بوده است و همچنين گفته شده كه بابا طاهر فرزندي به نام فريدون داشته كه در زمان حيات او فوت شده كه در سوگواري او گفته: "فريدون عزيزم رفته از دست /  بوره كز نو فريدوني بسازيم"كه معناي آن اين است كه فريدون عزيزم از دست رفته و از خدا فرزندي ديگر بطلبيم و نكته ديگر از زندگاني بابا طاهر اين است كه او روزها را بيشتر در كوه و بيابان مي گذرانده و شبها را به عبادت و رياضت مشغول بوده است و در مورد سال وفات اين شاعر عارف نظريه هاي مختلفي بيان شده و به طور يقين نمي توان سال وفات او را مشخص كرد.

admin بازدید : 476 چهارشنبه 13 اردیبهشت 1391 نظرات (0)

رمان ایرانی و عاشقانه سفر عشق | مریم قلعه گل نام جزوه : انـــواع ادبـي

رمان ایرانی و عاشقانه سفر عشق | مریم قلعه گل نویسنده : تیم آریا آی تی

رمان ایرانی و عاشقانه سفر عشق | مریم قلعه گل حجم جزوه : 24.7 کیلوبایت

رمان ایرانی و عاشقانه سفر عشق | مریم قلعه گل تعداد صفحات : 40


توضیحات :

انواع ادبي چيست؟

انواع ادبي، در رديف نظامهايي از قبيل سبك شناسي و نقد ادبي، يكي از اقسام جديد علوم ادبي و يا به قول فرنگي ها يكي از شعبه ها و مباحث نظريه ادبيات Theory of literatureاست. موضوع اصلي آن طبقه بندي كردن آثار ادبي از نظر  ماده و صورت در گروه هاي محدود و مشخص است.

اگر بخواهيم به ادبيات هم از ديدگاه عملي نگاه كنيم، بايد بتوانيم آثار ادبي را طبقه بندي كنيم و انواع مشابه آثار ادبي را در طبقات مخصوصي قرار دهيم . زيرا مهمترين مختصه علم اين است كه مي تواند طبقه بندي كند. اين مهم در ادبيات به وسيله انواع ادبي صورت مي گيرد.اما در انواع ادبي هدف اصلي طبقه بندي كردن بر حسب ساختمان آثار ادبي و مختصات دروني و ساختاري آنهاست. بايد خاصه هاي مشترك دسته يي از آثار ادبي را استخراج كرد و وجوه تفارق را با دسته هاي ديگر نشان داد، و اين هدفي دشوار و ديرياب است از اين رو ناچار، گاهي به طبقه بندي كردن بر حسب صورت (مثلا تعداد ادبيات و وضع قافيه) بسنده مي شود.

admin بازدید : 4163 چهارشنبه 13 اردیبهشت 1391 نظرات (0)

رمان ایرانی و عاشقانه سفر عشق | مریم قلعه گل نام جزوه : ادبیات

رمان ایرانی و عاشقانه سفر عشق | مریم قلعه گل نویسنده : تیم آریا آی تی

رمان ایرانی و عاشقانه سفر عشق | مریم قلعه گل حجم جزوه : 28.9 کیلوبایت

رمان ایرانی و عاشقانه سفر عشق | مریم قلعه گل تعداد صفحات : 11


توضیحات :

يا يك دوره از تاريخ است كه به وسيله شاعران و نويسندگان يك قوم يا ملت پديد آمده باشد . اثر ادبي سخني است كه انديشه و احساس و تجربه گوينده يا نويسنده را آميخته با تخيل هنرمندانه بيان كند . وسيله آفرينش اثر ادبي كلمه ها و جمله ها ؛ يعني زبان است . پديدآورنده اثر ادبي ، شعر يا نثرش را با خيال و عاطفه و انديشه و تجربه خود مي آميزد تا آن را به صورت اثري در آورد كه داراي ارزش هنري باشد . چنين اثري عاطفه و تخيل و انديشه شاعر يا نويسنده را به شنونده يا خواننده انتقال مي دهد ، احساسات و عواطف او را بر مي انگيزد ، او را شاد ، اندوهگين ، يا شگفت زده مي كند و تجربه هايي را به او مي آموزد . شاعر يا نويسنده هنگامي مي تواند اثري ادبي بيافريند كه خودش شادي ها ، رنج ها ، آروزها ،     ناكامي ها ، و فراز و نشيب هاي زندگي را آزموده باشد . به همين سبب اثر ادبي در ظاهر بيانگر عاطفه و انديشه و تجربه يك نويسنده يا شاعر است ، اما از عاطفه و انديشه و تجربه بسياري از انسان ها سخن مي گويد كه توانايي آفرينش و بيان را نداشته اند .

آثار ادبي ممكن است به صورت شعر ، نثر يا آميخته اي از آن ها باشند .

اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آرشیو
    جزوات منتشر شده

    آمار سایت
  • کل مطالب : 16
  • کل نظرات : 17
  • افراد آنلاین : 4
  • تعداد اعضا : 848
  • آی پی امروز : 14
  • آی پی دیروز : 7
  • بازدید امروز : 17
  • باردید دیروز : 9
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 0
  • بازدید هفته : 46
  • بازدید ماه : 46
  • بازدید سال : 1,348
  • بازدید کلی : 42,925
  • سامانه سجاد